Saturday, January 19, 2013

Heinolassa elokuussa 2012 Jaanaliisa sekä Ruusa, Hekla ja Morris Onnen-pentueesta

Eilen 19.1.13 kävin Ruusan kanssa kansainvälisessä koiranäyttelyssä Turussa. 

Se oli ensimmäinen näyttely kahdestaan. Pikkuliisoista ei ollut ketään muita paikalla, enkä lyhyen näyttelyhistoriani aikana ole ehtinyt tutustua liiemmin toisiin whippetharrastajiin. Olimme siis kaksin, vaikka Ruusa sai osakseen useita kiinnostuneita katseita.

Näyttelytunnelma oli huikea. Näyttelykehien ympäristöön asettuneet koirakot näyttivät lähinnä mustalaisleireiltä. Koirien erikokoiset häkit olivat sijoiteltuna jonkinlaisiin riveihin kaikessa kirjavuudessaan. Häkkien päälliset olivat täynnä näyttelytarvikkeita hujan hajan. Ja häkkien välissä istutiin retkituoleissa tai seistiin, juteltiin porukalla tai syötiin eväitä. Pitkäkarvaisia koiria trimmattiin retkipöydillä. Liikun mielelläni Ruusan kanssa suurienkin koirien valtaamien alueiden läpi. Ruusa ei pelkää koiria, vaan uteliaana olisi tutustumassa niihin jokaiseen.

Aikaisempien näyttelykokemusteni perusteella kammosin sisänäyttelyitä. Sitä ahtautta, ilmassa leijuvaa koirankarvaa, ulosteen löyhkää, koiran haukuntaa. Sinne ei mennä tutustumaan uusiin koiraharrastajiin, vaan kisaamaan. Vessassa kävin tällä kertaa Ruusan kanssa kahden - onneksi löytyi invavessa, johon mahduimme hyvin.

Jyväskylässä 10.11.12 Kasvattajaluokka
Kehässä tietääkseni käyttäydyin niin kuin pitääkin - adekvaatisti - vaikka ajoittain pulssitiheys oli huikea ja ajatukset sekavat. Jaanaliisa oli prepannut minua koiran käsittelyssä vielä automatkallakin. Rakensin mieleeni liikeradan, jonka mukaan toimisin kehässä, vaikka en kuulisi tai näkisi mitään jännitykseltäni. Katselin tuomarin toimintaa. Hän onneksi käyttäytyi varsin johdonmukaisesti. Ruusa on rauhallinen luonteeltaan ja jaksaa varsin pitkään seistä paikallaan. Se ei häiriinny muista koirista. Remmi ylös kaulalle, jalkojen asettelu, pää pystyyn, ilme. Ruusa liikkuu luontaisen kauniisti. Pöydällä tuomarin kohtaaminen on luontevaa ja rauhallista. Koira vasemmalle puolelle, remmi vasempaan käteen, asettelussa olalle.

Feminiininen narttu(koira), hyvn muodostunut kokonaisuus. Sopiva koko, Miellyttävä pää, Voisi olla pidempi
 olkavarsi. Ylälinja hyvä seisten ja liikkuessa. Selkä vahva ja hyvä hännänasento. Liikkuminen vakaata.
Etuosan tulisi vielä hieman vahvistua. Oli Steven Seymourin tuomio tällä kertaa.


Kotona odotti kaksi täydellistä koiraa Piki ja Veera laumansa yhtä täydellistä jäsentä.
Siitä se kotoinen riekkuminen taas alkoi. Koirahäkistä ja repusta syötiin porukalla kaikki herkut, jotka
Ruusan oli jättänyt syömättä näyttelyssä. Pihassa painettiin tuhatta ja sataa, koska pakkanen oli vihdoin 
lauhtunut. Ja illalla sain viereeni kaksi lämmintä koirakääröä ja osakseni varpainen pesun.

Illalla mietin, miksi aikoinaan Venäjänvinttikoirieni kanssa näyttelyharrastuksen hyvin nopeasti lopetin...







Saturday, January 12, 2013

Suunnitelmia kevät - syksy 2013


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, sanotaan. Ja tarjontaa maastojuoksun ja näyttelyiden suhteen on runsaasti, kun kevät koittaa. Kesällä pitäisi kai levätäkin jossain välissä ja hoitaa puutarhaa.




Kalenteriini merkitsin seuraavat päivämäärät:


19.1.13 Turun kv näyttely, johon seuraavaksi suuntaamme Ruusan kanssa

2.3.13 Kaarinan ryhmänäyttely, ilmoitettu
20.4.13 Hyvinkää pentunäyttely Veeran kanssa, ilmoitettu. Päivän-pentueen tapaaminen ja kasvattajaluokka.

28.4.13 Mustiala maastokisa

5.5.13 Tampere kv, ilmoitettu Ruuusa junioreihin ja Veera pentuluokkaan.

12.5.13 Hamina , ilm. 11.4. Unto Timonen

18.5.13 Iitin maastokisa, Ruusa 15 kk

26.5.13 Rauma, tuomarina Maija Mäkinen, ilmoitettu Ruusa
9.6.13 Orivesi, Säde Hohteri,  ilmoitettu Ruusa

8.6.13 Tammela, whippettien erikoisnäyttely, ilm. 6.5

15.6.13 Mustialan maasto kv


30.6.13 Hämeenlinna, Tschokkinen Jetta, ilm. 6.5. Ruusa

13.7.13 Hyvinkää
13.7.13 Tampere maasto

3.8.13 Hyvinkää maasto

9.8.13 Joensuun ryhmis, Rudi Brand ilm 8.7.
10-11.8.13 Joensuu kv, ilm.11.7 Ruusa ja Veera

18.8.13 Heinola näyttely Veera 10 kk
17.8.13 Heinola maasto, Ruusa


24.8.13 Jyväskylä maasto, Ruusa
25.8.13 Tervakoski kv näyttely, Ruusa ja Veera

31.8.13 Mänttä maasto, Ruusa

8.9.13 Vantaa

14.9.13 Porvoo

28.9.13 Helsinki maasto, Ruusa

26.10.13 Lahti kv

16.11.13 Jyväskylä kv

joulukuussa Helsinki

Hyvin kunnianhimoinen lista, josta mahdollisuuksien mukaan poimin muutamia. Joskin apujoukkojen mahdollisuuksia osallistua pitää myös seurata, koska tarvitsemme vielä hiukan ohjausta

Mukava, kun koirat alkavat olla jo siinä iässä, että voivat osalllistua kilpailuihin.. Viime kesänä olimme vain sivusta seuraamassa konkareita. Veerakin pääsee maastoharjoituksiin kesällä.












Thursday, January 10, 2013

Tervetuloa seuraamaan pirkkalaisen koiraperheeni elämää. 




Harrastukseni alkoi 1990-luvun alussa, jolloin hankin ensimmäiset omat koirani.  Muistoissani ovat whippet Pipsa (Hitlines Milkyway) ja venakot Sindy, Ronja ja Hani (Margiitan kennelin koiria kaikki).
Nykyään perheeseeni kuuluu kolmen lapseni (Herkko -97, Turkka -00 ja Sirja -03) lisäksi kolme koiraa:

Vanhin koiristani on venäjänvinttikoirauros Piki s. 20.10.2006 (Tarijemiran Dom Perignon). Hän on 6 -vuotias komea talonvahti ja turvallinen elämänkumppani.  Hän tuli meille whippet Pipsan kaveriksi, kotikoiraksi, jonka näyttelyhistoria oli lyhyt, vaikkakin mestyksekäs. Päätin aikoinaan kastroida koiran terveydellisistä syistä ja eritoten helpottamaan arkea narttukoiran kanssa samassa huushollissa. Pipsa jätti perheemme maaliskuussa 2012. Tämä sydämellinen koira jätti jälkeensä tyhjyyden, jota täyttämään päätin saman tien etsiä toisen whippettytön. Sattuman sanelemana sen löysinkin yllättävän pian.

Uusimmat tulokkaat perheeseemme ovat whippettytöt Ruusa (Pikkuliisan Onnen Kuiskaus) s. 7.1.2012  ja Veera (Pikkuliisan Päivänhohde) s. 3.10.2012. Wipukat ovat sijoituskoiria. Ruusa tuli meille hutikuussa 2012 ja Veera marraskuun lopussa 2012.

Tämä iloinen koiralöytö tarkoitti minulle mielenkiintoisen matkan aloittamista uuteen harrastukseen. Koiranäyttelyitä, juoksuharjoituksia ja jopa maastokilpailuita on tiedossa lähitulevaisuudessa.

Lisäksi treenaan Ruusan kanssa perustottelevaisuutta ja mahdollisesti siihen liittyen seuraa muutakin ajan saatossa. Ja tietenkin Veera saa kylkiäisenä samat opit.

http://hauskakoirakoulu.suntuubi.com/

Sijoituskoirien myötä saamme kokea muutaman vuoden kuluttua uuden whippetpentueen syntymisen Pikkuliisan kenneliin. Tämän kokemuksen meille järjestää kasvattaja Jaanaliisa Halonen katsoessaan komeat urhot sekä Ruusalle että Veeralle. 

http://pikkuliisan.webs.com/